Skip to content


Kelionė į Floridą. 1 dalis: kaip nuskristi į Majamį už 460 eurų

Šiemet per gimtadienį norėjau nuveikti ką nors ypatingo. Svarsčiau įvairius variantus, bet minties apie tolimą kelionę nenurungė niekas. Po šiokų tokių svarstymų dėl krypties pasirinkimo buvo nutarta – tai bus Majamis (Floridos valstija, JAV). Bilietus nusipirkome prieš 2 savaites, o šį blogo įrašą rašau jau sėdėdama autobuse, kuris važiuoja į Rygos oro uostą. Jūsų dėmesiui pirmoji kelionės aprašymo dalis – apie skrydžius, kainas, kelionės planavimą, nakvynę, automobilį ir lagaminą. Arba kaip nuskristi į Majamį ir atgal už 460 eurų (su daug bagažo).

Dieną žadama vidutiniškai +30 C, o naktį žemiausia temperatūra - +23 C.

Dieną žadama vidutiniškai +30 C, o naktį žemiausia temperatūra – +23 C.

Kai sugalvojau, kad per gimtadienį noriu kur nors išvažiuoti, kriterijai buvo tik keli. Norėjau keliauti kur nors toli, kur būtų šilta ir nebūtų karo ir kad gimtadienio dieną jau būčiau ten. Kaip tikros kapitono Jack Sparrow iš „Karibų jūrų piratų“ gerbėjos, pirmasis mano pasirinkimas buvo Dominikos Respublika Karibuose. Florida, taip pat kadaise piratų mėgta vieta, nurungė visas kitas galimas kelionės kryptis dėl kainos ir dėl to, kad esu ten buvusi ir žinau, kad ten nerealiai faina.

Man pasisekė, kad į kelionę vykstu su patyrusiu keliautoju. Neprisiimsiu svetimų nuopelnų ir prisipažinsiu, kad skrydžius ir vietas, kur gyvensime, šį kartą suradau ne aš. Ir vis dėlto, parašysiu jums, kad ir jūs žinotumėte, kur jų ieškoti ir kaip rasti nesikandžiojančių kainų variantus.

Kelionės vietos pasirinkimas ir skrydžiai

Mūsų kelionės paieškos šį kartą atrodė taip: žiūrėjome, į kokias vietas yra nebrangių skrydžių, ir tuo pačiu metu apie tas vietas domėjomės internete. Pirmam įspūdžiui susidaryti visada neblogas variantas yra Google vaizdai. Tiesiog įveskite valstybės ar miesto pavadinimą ir pažiūrėkite, ar jums patinka vaizdai nuotraukose, kurias išmeta. Dar vienas iš smagesnių būdų – filmukų apie tą vietą youtube žiūrėjimas. Tiesiog įveskite tos vietos pavadinimą ir rasite daugybę video, kurie jums padės įsivertinti, ar tai vieta, kurioje norite būti.

Pirma taisyklė, kurią būtinai turite įsidėmėti, jei norite nuvykti kur nors toli už santykinai nedidelę pinigų sumą: jokių kelionių organizatorių. Jie plėšia didžiulius pinigus ir, be kita ko, dažnokai bankrutuoja, kas iš esmės lemia tai, kad liekate ir be kelionės, ir be pinigų (taip, taip, kai po kelerių metų baigsis bankroto procedūros, kelis litus gal atgausite, bet tikrai nebūtinai. Juk jie ir bankrutuoja dėl to, kad neturi pinigų).

Nusprendę keliauti be kelionių agentūrų, jūs turite visišką laisvę. Galite patys rinktis datas, kelionės maršrutą, nakvynės ir maitinimosi vietas, o svarbiausia – kompaniją. Savarankiškas keliavimas leidžia jums važiuoti tik su tais žmonėmis, su kuriais gerai sutariate ir kuriuos norite matyti. Kita vertus, dėmesio, jei žinote, kad jūsų gebėjimai orientuotis mieste, oro uoste ir kitur yra prasti, geriau nekeliaukite be žmogaus, kuriam žemėlapis yra ne vien paveiksliukas, bet ir naudinga, kelią rodanti priemonė.

Antras dalykas. Skrydžių reikia pradėti ieškoti kuo anksčiau, o geriausia pirkti per akcijas. Tikimybė, kad likus savaitei ar dviem iki atostogų rasite ką nors, kas jums puikiai tiks dėl skrydžių datų, kelionės vietos ir kainos, yra, tačiau ji yra mažesnė negu norėtųsi. Tad jeigu jūsų darbas atostogų klausimu nėra lankstus, nelaukite paskutinės minutės.

Jei nesate 100 proc. apsisprendę, kad norite nuvykti į kokią nors konkrečią šalį, ir norite, kad dar ir po atostogų liktų, už ką gyventi, rinkitės kelionės kryptį pagal skrydžių bilietų kainas. Pasaulyje yra daugybė nuostabių vietų, kurias verta aplankyti, net jei jos nėra turistų top 10-tuke. Galų gale, jei vyksite kur nors toliau, o daugybės kelionių savo bagaže dar neturite, vien palmės ir saulėti paplūdimiai gali suteikti pakankamą egzotikos jausmą ir suteikti nepakartojamus atostogų įspūdžius, kurie šildys visus metus. Beje, šiuo metu galima rasti gana pigių skrydžių į Jamaiką ar Pietų Ameriką.

Jei niekada nekeliavote savarankiškai ir nelabai pasitikite savo jėgomis, pradėkite nuo kelionių po Europą. Iš Vilniaus ar Kauno yra visai nemažai tiesioginių skrydžių į puikius miestus, pavyzdžiui Barseloną. Tokių skrydžių geriausia ieškoti per avialinijų puslapius (pvz., Air Lituanica, Wizzair, Ryanair). Neslėpsiu, pigios avialinijos nėra mano mėgstamiausios, bet aš tikrai nedarau problemos dėl kelių valandų pasėdėjimo paprastesniame lėktuve, jei tik leidžia man normaliomis sąlygomis gabentis bagažą. Pirkite skrydžius tiesiai iš jų, nes visi pigių skrydžių paieškos portalai jums priskaičiuos nemažą aptarnavimo mokestį. O kam jis jums, kai jūs ir pats galite nusipirkti tiesiogiai ir nemokėti nieko.

Atostogos yra gėris.

Atostogos yra gėris.

Vis dėlto, jei norite nuvykti kur nors toliau, teks pasidairyti po platesnius vandenis. Gera vieta paieškų pradžiai – Holiday Pirates ir Sky Scanner. Jei norite pigiaus skrydžio, neturėkite vilčių, kad jis bus be persėdimų. Šiuose puslapiuose susiraskite skrydį į jūsų norimą vietą iš Varšuvos, Mančesterio, Frankfurto, Briuselio, Oslo ir daugybės kitų vietų, į kurias galima nesunkiai nusigauti anksčiau minėtų avialinijų pagalba.

Apsvarstykite variantą į Rygą arba Varšuvą nuvažiuoti autobusu. Tai neįtikėtina, bet per akcijas bilietus į šiuos miestus arba tiesiai į jų oro uostus galima nusipirkti už 1 eurą (taip, 1 eurą. Pirmyn ir atgal). Jei pagalvoję apie autobusus prisimenate studijų laikų keliones pas tėvus į gimtą miestą prigrūstam autobuse, tai galiu jus nuraminti, dabar viskas daug geriau. Pavyzdžiui, šiuo metu aš rašau šį straipsnį sėdėdama autobuse, kuriame yra rozetės, be problemų veikia bevielis internetas ir yra tualetas, kuris, ne taip, kaip kažkada būdavo senais laikais, yra atrakintas. Važiuojame su Simple Express.

Mano kelionės maršrutas atrodys taip:

Vilnius – Ryga – Briuselis – Majamis – Briuselis – Varšuva – Vilnius. Tai man kainuos viso labo 460 eurų. Mano bendrakeleivis apsisuks šiek tiek pigiau, nes aš kažkuriam skrydžiui pirkau keletą papildomų kilogramų bagažui. Tai nėra kosmiškai maža kaina, bet taip jau būna, kai turi nepajudinamus reikalavimus dėl išvykimo ir parvykimo laiko ir skrydį perki prieš 2 savaites iki jo. Ech, tas gimtadienis.

Būtina atkreipti dėmesį

Dėmesio, jei suradote rojaus kampelį žemėje, radote pigų skrydį ir manote, kad pasiruošimas baigtas, jūs klystate. Prieš pirkdami skrydį įsitikinkite, kad vietoje, į kurią ketinate nuskristi, viešbučiai ir maistas nėra nenormaliai brangūs. Priešingu atveju net ir nusipirkus pigų skrydį kelionė gali kainuoti labai brangiai.

Bus va taip.

Bus va taip. Tai viskas, ko man reikia.

Dar pasidomėkite, ar šalyje, į kurią vykstate, jūsų viešėjimo laikotarpiu nebus tornadų, uraganų ar liūčių sezonas. Kita vertus, pavyzdžiui, šalyse, kuriose yra karšta, šiltas lietus, kad ir tropinis, porą valandų per dieną neturėtų būti absoliuti priežastis atmesti atostogų ten variantą. Jei ten nuolat karšta, tai balos išdžiūna neįtikėtinai greitai ir vėl šviečia saulė.

Abejoju, ar atskirai reikia tai rašyti, bet tiek jau to – būtinai pasidomėkite, ar tame rojaus kampelyje nevyksta kokie nors ginkluoti konfliktai, perversmai ar kiti neramumai. Jei vyksta ir jūs nenorite prie jų prisijungti, ieškokite kito rojaus kampelio. Patikėkite, jų yra daug.

Jei vykstate ne į Europos Sąjungos valstybę, pasidomėkite, ar jums nereikės vizų. Kai kurios valstybės keliautojams iš Lietuvos taiko supaprastintą tvarką. Mano dideliam džiaugsmui, tarp jų yra ir JAV.

Panašu, kad tikrai tapome civilizuota valstybę, jei gauti leidimą atvykti į JAV užtrunka iki pusvalandžio ramiai sėdint prie kompo (įskaitant arbatos pasidarymą, pamąstymą, kas bus kontaktiniai asmenys, Akcento naujausios serijos peržiūrėjimą ir visų popierių užsipildymą). Leidimas kainuoja $14. Nėra net ką lyginti su laikais, kai reikėjo eiti į ambasadą ir drebėti dėl to, ar gausi vizą. Tikėjausi, kad viskas bus sunkiau, tad buvau maloniai nustebinta.

P.S. jei vykstate į JAV, iš anksto pasirūpinkite kreditine kortele. Jos jums reikės rezervuojant gyvenamąją vietą ir automobilį.

Gyvenamosios vietos paieškos

Jei kišenėje jau turite skrydžių bilietus, metas nieko negaištant ieškoti, kur apsistoti. Čia, vėlgi, viskas priklauso nuo jūsų norimos išleisti sumos. Mes nusprendėme, kad pinigus norime leisti pramogoms, o ne viešbučiams, į kuriuos grįžtume tik pernakvoti.

Jei biudžetas nėra visiškai neribotas, aš renkuose daugiau išleisti pramogoms, o ne vietai, o kurią grįžtu miegoti. Bet, taip, čia gražu.

Jei biudžetas nėra visiškai neribotas, aš renkuose daugiau išleisti pramogoms, o ne vietai, o kurią grįžtu miegoti. Bet, taip, čia būtų visai nieko.

Priklausomai nuo kelionės biudžeto galite rinktis viešbučius, svečių namus, hostelius ar motelius. Jų galima ieškoti, pavyzdžiui, per Booking.com ar Airbnb. Pavyzdžiui, kažkada Niujorke geriausias variantas mums buvo hostelis, kuriame gyvenama bendrabučio tipo kambariuose, kuriuose miega keli žmonės. Šis hostelis buvo pačioje Manhanttan’o širdyje, mažai kainavo, buvo labai tvarkingas ir švarus, su maloniu personalu. Su mumis kambaryje miegojo dar viena belgė. Bet tai buvo taip nesvarbu, kad net sunku papasakoti: po visos dienos lakstymo skersai ir išilgai po Manhattan’ą užmigau gal po 20 sekundžių nuo galvos padėjimo ant pagalvės. O gal ir per 10.

Šį kartą renkamės visai kitokį variantą, kuris bus ir mano pirmas kartas (juk smagu, kai gyvenime yra pirmų kartų). Naudosimės couchsurfingu. Couchsurfingo idėja yra suteikti galimybę keliauti bet kam, net ir neturinčiam daug pinigų. Bendruomenės taisyklės yra maždaug tokios: užsiregistruoji puslapyje, gražiai prisistatai, suteiki galimybę žmonėms iš kitų valstybių apsistoti tavo namuose ir tuo pačiu pats gali nemokamai apsistoti pas šios bendruomenės narius kitose valstybėse. Tai galimybė ne tik nemokėti už nakvynę, bet ir pabendrauti su vietiniais gyventojais. Kai kurie iš jų siūlo ir skanią vakarienę ar gido po miestą paslaugas. Jei galvojate, kad ten būtinai miegi kažkur ant kampuko prisiglaudęs neaišku, kokioje skylėje, tai taip nėra. Pavyzdžiui, paskutinę naktį nakvosime pas moterį, kuri turi namą su baseinu (kas šiaip jau nėra neįprasta tuose karštuose kraštuose). Beje, kiekvienas bendruomenės narys turi savotišką reitingą. Pas jį gyvenę žmonės parašo savo atsiliepimus, kurie dažnai būna informatyvūs. Taigi visada renkiesi pats, kokia vieta ir žmonės tau priimtini, o kokie ne. Reziume tokia: jei nesate itin išlepinti ir norite nuotykių, apsvarstykite ir šitą variantą.

Automobilių nuoma

Jei kelionės metu ketinate lankytis viename mieste, automobilis jums greičiausiai nereikalingas. Vis dėlto, jei planuojate kažkur pakeliauti, apsvarstykite automobilio nuomos galimybę.  Už automobilio, kurį pasiimsime Majamio oro uoste ir priduosime ten pat išvykdami, nuomą 2 savaitėms sumokėjome $307. Visiškai neabejoju, kad keliaudami viešuoju transportu sugaištume marias laiko ir greičiausiai sumokėtume brangiau.

Lagaminas

Kai jau viskuo pasirūpinote, belieka laukti kelionės ir neskubant galvoti, ką krausitės į lagaminą. Beje, būtinai pasidomėkite, kokio dydžio ir svorio lagaminų vežimas yra įskaičiuotas į jūsų skrydžio kainą.

Tiesa byloja mano draugės lūpomis.

Tiesa byloja mano draugės lūpomis.

Apie neskubant krautis lagaminą, aišku, aš jums galiu papasakoti ir patarti. Kita vertus, pati lagaminą pradėjau krautis likus 12 valandų iki išvykimo, t. y. vakar 22 val. vakaro, kai mano brangusis pradėjo primygtinai sakyti, kad man laikas eiti krautis daiktų. Aišku, neslėpsiu, kai kuo buvo pasirūpinta iš anksto. Jei naktį prieš skrydį susirūpinsite, kad neturite pakankamai suknelių, gali būti per vėlu.

Kadangi ketiname šiek tiek apsipirkti ir JAV, tarėmės, kad neprisikrausiu į lagaminą milijardo daiktų. Tai man visada yra iššūkis. Vis dėlto, šį kartą manau, kad daiktų prisikroviau tikrai proto ribose, neskaitant tų dviejų veido kaukių, apie kurių pasiėmimą jis dar nežino.

Šį kartą tiek. Būkit kantrūs, tuoj bus ir antroji „Kelionė į Floridą“ dalis, kuri jau beveik parašyta.
P.S. linkėjimai iš Rygos oro uosto 😉

Posted in Apie gyvenimą, Viskas.

Tagged with , , , , , , .


7 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. ENORCA says

    O tai kiek kg yra tas didelis bagažas? :0

  2. indre says

    Man labai patiko Azuon programa. Jos deka radom skrydzius Riga – Nicaragua (Managua) uz 1300euru KETURIEMs zmonems.na ok ok galima sakyti 3 nes 2 vaiku bilietai atsiejo kaip vieno suaugusio.ale bagaza turejom kaip 4 plius vezimelis mazajai (i kuri buvo sukista/prikabinta/apmuturiuota/pritvirtinta dar kokie 10kg ;))) ir maistas kurio siaip neleidzia pasiimt.

    Ir dar buvau radusi gera pigiu skrydziu paieskos puslapi https://www.cheaptickets.nl/
    (Yra ir anglu k variantas)
    Beje jei sugalvosite atlekt i Nicaragua, welcome. Apnakvyndinsim ;)))mes cia jau 1.5metu gyvenam ir neplanuojam isvaziuot 😉

    • Skirmantė says

      Wow, kaip faina! Turėsim omeny! 🙂

      • Reda says

        o jeigu tikrai busim nikaragvoj,kaip jus rasti?

Continuing the Discussion

  1. Kelionė į Floridą. 2 dalis: kelionės planas – Skirmantės blogas linked to this post on 2015-04-28

    […] jau pasakojau straipsnyje „Kelionė į Floridą. 1 dalis: kaip nuskristi į Majamį už 460 eurų„, kelionę į Floridą nusipirkome likus viso labo 2 savaitėms iki skrydžio. Ši kelionė […]

  2. Couchsurfing: kaip keliauti beveik be pinigų arba ką mano namuose veikia korėjietė – Skirmantės blogas linked to this post on 2015-07-07

    […] po 2 savaičių su lėktuvo bilietais rankoje patraukėme į mano mylimą USA [plačiau apie tai: Kelionė į Floridą. 1 dalis: kaip nuskristi į Majamį už 460 eurų ir Kelionė į Floridą. 2 dalis: kelionės planas]. Taip išėjo, kad aš nelabai turėjau laiko […]



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos