Skip to content


Kelionė į Floridą. 2 dalis: kelionės planas

Nors Floridoje esu buvusi ir įspūdžiai yra tikrai nepamirštami, tačiau ankstesnės kelionės metu mačiau tik vieną miestą – Orlando. Jame įsikūrę vieni iš kiečiausių pasaulyje atrakcionų ir pramogų parkai, kuriuose ir lankėmės. Šįkart nuomosimės automobilį ir stengsimės pamatyti daug. Antrojoje „Kelionė į Floridą“ dalyje papasakosiu jums, ką preliminariai ketiname veikti Floridoje 2 savaites.

Preliminarūs sustojimo taškai pažymėti raudonais trikampiukais, nupieštais drebančia ranka pakeliui į Rygą.

Preliminarūs sustojimo taškai pažymėti raudonais trikampiukais, nupieštais drebančia ranka pakeliui į Rygą.

Kaip jau pasakojau straipsnyje „Kelionė į Floridą. 1 dalis: kaip nuskristi į Majamį už 460 eurų„, kelionę į Floridą nusipirkome likus viso labo 2 savaitėms iki skrydžio. Ši kelionė nebuvo detaliai planuojama iš anksto, bet, aišku, žemėlapį panagrinėjome ir apie lankytinas vietas internete pasiskaitėme.

Detalaus plano, ką tiksliai veiksime, neturime, tačiau preliminariai mūsų planas štai toks. Pasiėmę mašiną iš oro uosto vyksime pasidėti daiktų pas John, kuris gyvena šalia Majamio. 3 dienas skirsime atsipeikėjimui po ilgokos kelionės, apdapdavimuosi prie pasikeitusio laiko, Majamio apžiūrėjimui ir paplūdimiams prie vandenyno.

Florida – pusiasalis, kurio rytuose Atlanto vandenynas, o vakaruose – Meksikos įlanka. Jei internetas nemeluoja, verta išbandyti tiek rytinės, tiek vakarinės Floridos pakrantės paplūdimius, o vanduo šiltesnis, žinoma, Meksikos įlankos pusėje. Turėsime 2 savaites, tad per jas ketiname nemažai apvažiuoti, kad po to galėčiau jums papasakoti ir rekomenduoti, kas man pasirodė geriausia.

Floridos valstijai priklauso iš viso 4510 salos (taip, taip, skaičiukų nepadauginau), tad būtų nuodėmė neapsilankyti bent dalyje iš jų. Taigi pabuvę Majamyje važiuosime paganyti akių po Florida Keys archipelagą. Tai daugybė nedidelių salų, sujungtų tiltais, kurių ilgiausias tęsiasi net 7 mylias (truputį daugiau negu 11 km). Kiek matėme internete, vaizdelis važiuojant tiltu, kai iš abiejų pusių 11 km yra vanduo, yra švelniai tariant neblogas. Greičiausiai stosime Key Largo, Islamorada, Marathon ir Key West’e. Beje, Key Weste yra piečiausias JAV taškas.

Apsilankę piečiausiame taške vakarine Floridos pakrante vyksime šiek tiek šiauriau. Kita stotelė – Fort Myers. Pakeliui greičiausiai užsuksime į Everglades nacionalinį parką apžiūrėti pelkių ir aligatorių. Apsistoję Fort Myers apžiūrėsime apylinkės ir būtinai nuvyksime į Sanibel salą, kurioje galima sutikti visokių tropinių paukščių ir prisirinkti gražiausių kriauklyčių.

Iš ten vyksime į Tampą. Tampoje būsime bent porą dienų. Dar nežinom tiksliai, bet tikėtina, kad šiame mieste eisime į Busch Gardens atrakcionų parką, kuris įrengtas Afrikos tematika ir kuriame be kita ko yra visokių gyvūnų ir gražios gamtos. Taip pat nuvažiuosime pažiūrėti St. Petersburg ir Clearwater. Sako, kad ten šiek tiek primena Nidą ir būna labai gražūs saulėlydžiai. Įvertinsime.

Iš Tampos trauksime į visos JAV rytinės pusės atrakcionų sostinę – Orlando. Būtent čia ir buvau praėjusį kartą. Atsiminimai tokie geri, kad tikrai nepraleisiu progos dar kartą nueiti į Universal Studios atrakcionų parkus. Tai, kad ten jau buvau, ne bėda – dalis atrakcionų nuo 2007 m. yra pasikeitę, pavyzdžiui, buvo sukurtas ištisas Hario Poterio pasaulis su visu Hogvartsu ir Kiauliasodžiu. Dar Orlande ketiname ieškoti prekybos centrų, kurie siūlo gerus išpardavimus. Neslėpsiu, mano lagaminui tikrai egzistuoja grėsmė šiek tiek išsipūsti.

Orlando bus šiauriausias taškas mūsų kelionėje, po kurio vėl leisimės į pietus, tik šį kartą jau rytine Floridos pakrante. Kur sustosime, tikslaus plano kol kas nėra, bet į West Palm Beach, manau, užsuksime. Dėl John F. Kennedy Space Center, iš kurio išskrido Apollo, dar svarstome, nes atsiliepimai nevienareikšmiai (jei galite patarti, labai laukčiau jūsų komentarų).

Grįžę į Majamį dar turėsime dienelę pagulėjimui prie jūros ar prie baseino ir dar kartą pažiūrėti į plaukiančius kruizinius laivus ir tūkstančius kitokių mažesnių ir didesnių laivelių. Iš Majamio skrisime į Briuselį, iš Briuselio į Varšuvą ir, nespėsite apsidairyti, vėl būsiu savo mylimam Vilniuje.

Preliminarus planas maždaug toks, o kaip bus, pamatysime. Aš žinau, kad dažnai smagiausi dalykai kelionėse būna tie, kurie būna netikėti ir nesuplanuoti iš anksto. Žinau, kad grįžus būna smagu prisiminti ir pasijuokti ne tik iš gerų dalykų, bet ir visokių nesklandumų. Tiesa sakant, paskutinė taisyklė: tam, kad kelionė būtų gera, būtina prie žodžio „nesklandumai“ pridėti „juokingi“, nes juk dienos pabaigoje visada žinai, kad nesvarbu, kas atsitinka, viskas yra didelis gyvenimo nuotykis.

Žinau, kad bus faina. Tad America, my love, we’re coming!

Linkėjimai iš Briuselio oro uosto. Už 5 min. lekiam į lėktuvą, kuris skraidins jau tiesiai į Majamį 🙂

Posted in Apie gyvenimą, Viskas.


4 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Laima says

    Gal dar bus daugiau įspūdžių? Planuoju kelionę į Floridą, įdomu, ką verta pamatyti, kokios išlaidos. Ačiū!

    • Skirmantė says

      Dar įspūdžių bus 🙂 kada išvykstate?

      • Laima says

        Bilietų dar neturiu, bet planuoju spalio pab-lapkritį-gruodį, derinsiuos prie kompanijos 🙂
        Labai lauksiu naujų įrašų!

Continuing the Discussion

  1. Couchsurfing: kaip keliauti beveik be pinigų arba ką mano namuose veikia korėjietė – Skirmantės blogas linked to this post on 2015-07-07

    […] USA [plačiau apie tai: Kelionė į Floridą. 1 dalis: kaip nuskristi į Majamį už 460 eurų ir Kelionė į Floridą. 2 dalis: kelionės planas]. Taip išėjo, kad aš nelabai turėjau laiko ruoštis kelionei, tad nakvyne, mašinos nuoma ir […]



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos