Skip to content


Blogerių pasaulis Skirmantės akimis

Kai kas sako, kad Lietuvos internetuose taip nyku, kad tiesiog nėra, ką skaityti. Aš sakau, kad internetuose yra tiek daug visko gero, kad dažniausiai tiesiog neužtenka laiko viską perskaityti. Blogerių savireklamos savaitės proga pristatau jums savo rekomenduojamų blogų sąrašą, kurio dalis yra subalansuota teisininkams, bet iš tikrųjų labiau negu puikiai tinka visiems.

"Labas, Skirmante. Aš tavo followeris" - citata iš vienos juokingos pažinties  pradžios.

„Labas, Skirmante. Aš tavo followeris“ – citata iš vienos juokingos pažinties pradžios.

Turiu pasakyti, kad rasti 12 blogų, kuriuos lengva ranka įtraukčiau į rekomenduotinų blogų sąrašą, man buvo labai paprasta. Taip yra todėl, kad naujausių blogų straipsnių peržiūra man yra lygiai taip pat įprasta kaip ir pagrindinių portalų straipsnių peržiūra.

Mano mėgstamiausių blogerių straipnius paprastai pastebiu gana greitai – visų jų puslapiai palike’inti Facebook’e, seku (Facebook’e) ir jų autorius. Vis dėlto, stengiuosi nepraleisti ir trendinių klausimų, todėl reguliariai įsijungiu ir Poko. Tai geriausias tinklapis tiek tiems, kurie nori rasti naujausius ir populiariausius straipsnius, tiek tiems, kurie straipsnius rašo ir nori sužinoti, ar jų straipsnis žiba reitingo viršūnėje. Taip pat reguliariai patikrinu, kas gero Popo. Šie tinklapiai puikūs todėl, kad juose galima rasti visus blogerius, rašančius apie maistą, statybas, vaikus, darbą, meną, psichologiją, teisę ir dar velniai žino ką.

Ir man taip būna.

Ir man taip būna.

Kad jau paminėjau teisę, kviečiu akis labiau ištempti tuos, kurių diplome įrašyta „Teisė“, „Teisė ir valdymas“, „Teisė ir muitinės veikla“ ar „Teisė ir tapetavimas“, o dar atidžiau skaityti siūlau tiems, kurių diplome parašyta visai kas kita, bet nepaisant nieko širdis dega susidomėjimu kriminalais, sutartimis, tais blogiečiais teismais ar, neduok dieve, Konstituciniu Teismu. Tegul šis mano blogo įrašas būna skirtas ne vien blogerių savireklamai, bet ir teisiniam švietimui, kurio mūsų visuomenėje bus daugiau, jei tik mes daugiau apie tai rašysime.

Taigi, teisininkai – pirmieji mano sąraše.

1. Tomas Chochrin ir jo Jurisprudencija – dar viena alternatyvi nuomonė. Mano giliu įsitikinimu Tomas Chochrin yra blogeris, savo straipsniais sukuriantis bene didžiausią pridėtinę vertę teisės pasaulyje iš visų blogerių. Jis analizuoja teismų praktiką, aptaria teisėkūros naujienas, skiria dėmesio ir visuomenei opiems klausimams. Jums gali jis nepatikti, bet, žinokit, jis yra kiečiausiais sutarčių teisės srityje. Skaityti neabejotinai verta visiems.

2. Lidžitos užrašai. Lidžita yra teisininkė. Visgi ji, kaip ir, beje, aš, nori būti teisininke, kuri greta teisės dar turi ir pilnavertį gyvenimą. Tai atsispindi ir jos bloge, kuriame rasite įvairių temų ir dauguma iš jų visai ne teisinės. Lidžitos talentas – nekreipti dėmesio į masių nuomonę. Jeigu ji manys, kad verta, ji kvestionuos bet ką. Ir, žinokit, nepaisant to, ko kai kurie gal tikisi, padarys tai į temą.

3. Teisėjo A. Cinino blogas. Taip, to paties daugelio jūsų smerkiamo ir nekenčiamo teisėjo, kuris susikūrė blogą, kilniaširdiškai norėdamas plačiau paaiškinti vienos tokios bjaurios, visą Lietuvą skaldžiusios bylos motyvus. Galima ant jo pykti, su juo nesutikti, galima žavėtis dėl neabejotinos drąsos, visgi bet kuriuo atveju paskaityti verta.

4. Mindaugo Biliaus blogas. Mindaugas Bilius realiame gyvenime yra teisės mokslininkas, užimantis ne tokias jau mažas pareigas VDU. Jo specializacija – baudžiamasis procesas. Jo bloge rasite baudžiamųjų bylų apžvalgų, pastebėjimus įvairiomis teisinėmis ir kitomis temomis. Nors nepavadinčiau jo aktyviu blogeriu, bet pirmiausia siūlau perversti bent tai, kas jau yra parašyta. Kažkada išgooglinau jo straipsnį apie privačius detektyvus, kai man labai skubiai reikėjo informacijos šia tema, tad ačiū jam už tai ir štai jis yra sąraše.

Tokie jau mes.

Tokie jau mes.

Sąrašą pratęsiu kitais savo mėgstamais ir nuolat skaitomais blogais, nes gi suprantu, kad jūs nenorėtumėte šiame gyvenime domėtis vien teise. Nenorėčiau ir aš. Taigi pirmiausiai blogai, kuriuos skaitant galima šio bei to pasimokyti.

5. Rokiškio Rabinovičiaus blogas. Aš net neketinu pristatinėti jums, kas yra Rokiškis, nes jei jūs nežinote, kas yra Rokiškis, tai yra tik jūsų pačių internetinio išsilavinimo spragų reikalas, bet tikrai jau ne Rokiškio problema.

6. Common Sense – rimtas ir kokybiškas blogas apie sveiką protą vadyboje, versle ir kitur. Jis be abejonių kuria pridėtinę vertę internetuose, turinčią nemažą įtaką ir realiems realių žmonių sprendimams Lietuvoje.

7. Punkonomics – Egidijaus Nasevičiaus blogas apie ekonomiką ir visuomenės aktualijas.

Kartais blogeriams atsitinka ir taip. Rimtai.

Kartais blogeriams atsitinka ir taip. Rimtai.

Man labai patinka kelionės. Po pasaulį, po Lietuvą ar po Vilnių. Kelionės, net jei tai paprasta (?) kelionė Vilniaus gatvėmis gotiškojo Vilniaus pėdsakais, nuspalvina kasdienybę. Jei kažkas sugeba dar ir deramai rekomenduoti, kur keliauti, tokius blogus neabejotinai verta sekti.

8. Kūtvėlos kelionės ir klajonės – gidės pasakojimai apie keliones Lietuvoje ir užsienyje. Jie ypatingi tuo, kad paprastai tai yra ne vien pusės puslapio blevyzga su daug nuotraukų, bet realiai kokybiška informacija, stipriai ir giliai praplečianti jūsų akiratį.

9. Buvau ten – kelionių blogas, kuriame skaičiau apie kelionę į (mano mylimą) USA ir tuo mėgavausi.

Mes blogeriai, mes žinom viską. Na, beveik (iki Delfi komentatorių visažiniškumo dar turėsim pasitempti).

Mes blogeriai, mes žinom viską. Na, beveik (iki Delfi komentatorių visažiniškumo dar turėsim pasitempti).

Ech, liko tik trys blogai, kuriuos dar galiu paminėti. Du iš jų šį kartą bus apie vieną iš svarbiausių dalykų gyvenime – sveikatą. Ir tai ne šiaip diletantiškos blevyzgos, o tikrų medikių jums skelbiami žodžiai.

10. Enorca – medikės blogas apie mediciną ir dar daug visko;

11. Emilijos blogas – būsimos šeimos gydytojos rašiniai apie praktiką, mediciną ir būtį;

Visiems blogeriams svarbu prisiminti, kad kartais tiesiog reikia "palikti trobelę".

Visiems blogeriams svarbu prisiminti, kad kartais tiesiog reikia „palikti trobelę“.

Kokia yra gyvenimo prasmė ir tikslas? Šiandien manau, kad tikslas – ne darbas, ne vaikų auginimas ir ne dar kažkas konkretaus. Pagrindinis mūsų tikslas turėtų būti gyventi ir tiesiog būti laimingais. Tokia tad įžangėlė į paskutinio blogo pristatymą. O tai blogas apie.. atspėjot, gyvenimą, nes jis vertingas pats savaime ir yra vertas stebėjimo.

12. Troy. Gyvenimo stebėtojas – dažniausiai linksmai apie gyvenimą, romano rašymą ir visą kitą;

Aš irgi kartais taip atsakau. Arba sakau "palauk, parašysiu apie tai bloge".

Aš irgi kartais taip atsakau. Arba sakau „palauk, parašysiu apie tai bloge“.

Žinote, geruose muzikos albumuose būna dar ir bonus track. Šį kartą prie šių priskirsiu žiauriai gerą blogą apie muziką Daug garso ir šviesų ir Skirmantą Tumelį.

Suprantu, kad sąrašo skaitytojų kantrybe piktnaudžiauti negalima, tad šį kartą jau viskas.

Likite su mumis. Ir susikurkite blogą, kad kitais metais į savo sąrašą galėčiau įtraukti ir jus.

Posted in Apie gyvenimą, Apie teisę, Viskas.

Tagged with , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .


3 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Skirmantas Tumelis says

    Baisiai malonu už paminėjimą.

Continuing the Discussion

  1. Blogerių savireklamos savaitės proga atskleidė, su kuo eitų į žvalgybą linked to this post on 2015-07-19

    […] Skirmantė: […]



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos