Skip to content


Kelionė laiku Druskininkų sanatorijoje „Eglė“

Žinote, būna nuotraukų, į kurias kuo toliau žiūri, tuo labiau juokinga darosi. Ypač, kai vaizduotė tave perkelia į pavaizduotą situaciją. Taip ir matau save ryte darančią čia mankštą ir dainuojančią „Armooooniką tik paėmiau ir nutariau niekadaaaa neatsiskirt su jaaaa“!

armonika

Gyva muzika rytinės mankštos metu – išskirtinė pramoga.

(toliau skaityti būtina klausant šitą: https://www.youtube.com/watch?v=MWKk-joxf3E)

Užtikau šią nuotrauką Eglės sanatorijos puslapyje. Reikia pažymėti, kad Eglės sanatorija Druskininkuose apskritai visada yra kaip kelionė į praeitį. Pirmas įspūdis – lengvas šokas. Tiesiog sunku patikėti, kad kažkur dar taip gali būti. Bet kai įveiki pirmą įspūdį ir viską priimi kaip bajerį ir dar įvertini, kad viskas labai pigu, nuotaika žymiai pasitaiso. Tiesą sakant, nežinau, kur dar rasti tokį sukoncentruotą kiekį šių dienų jaunimui juokingų dalykų. Dėl to rytoj dar kartą išduosiu mėgstamą viešbutį ir vešiu savo jaunesniąją sesę į kelionę laiku.

Tai netaikoma visiems ten dirbantiems, bet absoliučioje daugumoje SPA centrų ir viešbučių jau niekaip nerasi registratūroje moteriškių, kurios tavęs vis dar nelaiko klientu, kurio grįžimo dar kartą reikia siekti. Niekur kitur seniai nebuvau patyrusi jausmo, lyg turėčiau būti dėkinga, kad iš manęs paima pinigus.

Beje, savaitgalį jiems priskambinti – misija neįmanoma. Visi 3 tinklapyje nurodyti telefonai nuolat užimti. Toks įspūdis, lyg būtų nukelti, kad tie įkyrūs žmonės netrukdytų be reikalo.

Visa tvarka ten, matyt, nesikeičia jau labai daug metų. Kažin, kiek praeis metų, kol po procedūras galima bus vaikščioti su „laikroduku“, kurį nuskanuotų ir viskas eitų į kambario sąskaitą. Visur turi eiti su popieriniu lapuku (praminėm jį „dukumentu“), kuriame žymima, kokiose procedūrose buvai, taip pat tai, kad atėjai į valgyklą ir pan. Matyt, tokia tvarka daug patogesnė, nes juk daug geriau už papildomas procedūras primokėti kažkam grynais, o ne susimokėti kortele išvykstant. Kortele atsiskaityti, žinoma, galimybės nėra.

Turbūt pats keisčiausias dalykas, kurio jau niekaip neįmanoma tikėtis iš anksto, yra tai, kad kambariuose nėra džiovintuvų. Tiesa, juos galima išsinuomoti už 2 Lt parai. Tvarka maždaug tokia: pirmiausia turi nueiti į registratūrą ir pasisakyti, kad nori nuomotis džiovintuvą (registratūra dirba gal iki 20 val.), tada tave pasiunčia į seselių punktą paklaust, ar yra laisvų džiovintuvų. Jei yra, grįžti atgal į registratūrą, kur sumoki 2 Lt, ir tada jau gali vėl eiti į seselių punktą pasiimti džiovintuvo. Nes kodėlgi ne.

Kambariuose yra wifi. Na, kaip, yra, bet ne viskas taip paprasta. Norint juo naudotis, reikia nueiti į registratūrą ir paprašyti lapuko su slaptažodžiu. Jis galioja tik 2 device’ams. Taigi, jei atvykstate į sanatoriją dviese su dviem nešiojamais kompais ir telefonais, turite pasiskirstyti: kas prisijungs per kompą, o kas per telefoną.

Žinoma, sanatorijoje vyksta visokie šokių vakarai (deja, neteko apsilankyti), koncertuoja įvairūs negirdėti atlikėjai. Skelbimų lentose galima pamatyti visokių įdomybių, pvz., būrimo taro kortomis reklamų.

Dar ten yra parduotuvė, kuri vadinasi kažkaip panašiai į „Kurortinės prekės“. Ant valgyklos durų nepamirškite atkreipti dėmesio į užrašą „Nemaitinti katinų“.

Tarp sanatorijos lankytojų bent jau kalėdiniu laikotarpiu turbūt 95 proc. yra rusakalbiai. Užsimiršęs gali pamanyti, kad netyčia užklydai į Baltarusiją ar Kaliningradą. 

Kartu privalau pasakyti, kad Gydykloje dirba daug nuoširdžių moteryčių, kurios nuoširdžiai stengiasi, kad atvykėliui patiktų jų atliekamos procedūros ir išvažiuotum atsigavęs ir pailsėjęs.

Tad tokių keistenybių galima rasti miškekyje vos pora km nuo Druskininkų centro. Faktas tas, kad ten galima važiuoti tik labai gerai žinant situaciją ir į ją žiūrint kaip į bajerį arba istoriją, kurios kasdieniniame gyvenime bent jau aš senokai nebesutinku (ir tuo džiaugiuosi). Kitu atveju beliks piktintis, kad progresas kai kur ateina žymiai pavėlavęs.

Foto šaltinis: http://druskininkai.sanatorija.lt/

Posted in Apie gyvenimą, Viskas.

Tagged with , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .


6 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. Onute says

    Wifi kodas visiem skirtingas?

    • Skirmantė says

      Netikrinau 🙂

  2. Arijus says

    Spa Kaune mano nuomone išsiskiria savo unikalumu, bet ir Eglės sanatorijoj labai smagu. 🙂

  3. Vitaminas says

    Pilnai su Arijum sutinku Eglės labai smagi sanatorija, bet spa Kaune irgi labai nuostabi vieta:))

Continuing the Discussion

  1. „Eglės“ sanatorija Druskininkuose – antras raundas. Patarimai naujokui. – Skirmantės blogas linked to this post on 2015-04-21

    […] Nors šioje sanatorijoje yra keli pastatai, skirti lankytojų apgyvendinimui, abu kartus gyvenome Žilvino korpusuose. Jie turi vieną akivaizdų privalumą – į Eglės+ baseinų ir pirčių kompleksą galima nueiti neišeinant į lauką. Visa kita – neutralūs arba ne itin žavintys dalykai. Nemaloniai nuteikė keistas ligoninės kvapas ir plaukų džiovintuvų nebuvimas kambaryje, sovietinis interjeras ir neužsidarančios vonios kambario durys (apie plaukų džiovintuvus ir kitas praėjusių vizitų linksmybes rasite mano įraše „Kelionė laiku Druskininkų sanatorijoje „Eglė“). […]



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos