Skip to content


Sausio 13-osios byla – istorinio teisingumo byla

Vakar prokurorai paskelbė apie ikiteisminio tyrimo pabaigą Sausio 13-osios byloje. Tai tikrų tikriausia istorinio teisingumo byla.

Dalis iš maždaug 700 tomų bylos medžiagos. 1 tomą sudaro maždaug 200 puslapių.

Dalis iš maždaug 700 tomų bylos medžiagos. 1 tomą sudaro apie 200 puslapių.

Taip, didelė tikimybė, kad kai kurios valstybės niekada neišduos Lietuvai savo piliečių, taip, gali būti, kad procesas dar tūkstantį kartų strigs dėl visokiausių problemų, bet faktas tas, kad ikiteisminio tyrimo pabaigimas ir būsimas bylos išsiuntimas į teismą rodo Lietuvos poziciją dėl savo pačios istorijos. Į kai kuriuos klausimus tiesiog turėjo būti atsakyta ir panašu, kad atsakymai bus.

Didžiausia pagarba visiems, dirbusiems šį milžinišką darbą. Jūs šaunuoliai, ką čia ir bepridursi.

Taip atrodė dalis dokumentų, kurie buvo restauruoti.

Taip atrodė dalis dokumentų, kurie buvo restauruoti.

Ikiteisminis tyrimas baigtas 69 įtariamųjų atžvilgiu, o kitų nusikalstamas veikas galimai padariusių asmenų atžvilgiu tyrimas toliau tęsiamas atskirtame ikiteisminiame tyrime. Įtariamieji yra Rusijos Federacijos, Ukrainos ir Baltarusijos Respublikos piliečiai, nuo baudžiamojo persekiojimo dauguma jų pasislėpę užsienyje, todėl jiems yra išduoti Europos arešto orderiai, paskelbta jų tarptautinė paieška. Proceso dalyviai, t. y. įtariamieji, jų gynėjai, nukentėjusieji, civiliniai ieškovai ar jų atstovai susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga galės iki 2015 metų gegužės 12 dienos. Po susipažinimo byla su kaltinamuoju aktu bus perduota teismui.

1991 m. sausį karinių veiksmų prie Spaudos rūmų, Televizijos bokšto, Lietuvos radijo ir televizijos bei komendanto valandos metu buvo nužudyta 14 civilių, 32 buvo sunkiai sutrikdyta sveikata, daugiau nei 1000 buvo kitaip sužaloti.

Nusikaltimams žmoniškumui ir karo nusikaltimams netaikoma senatis.

Posted in Apie teisę, Viskas.

Tagged with , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos