Skip to content


Nužudymai Lietuvoje – situacija gerėja

Man labai patinka paskaityti apie Meksiką, Centrinės ir Pietų Amerikos valstybes, nusikalstamumą ten, jų gaujas ir jų veiklos statistiką. Nėra geresnio įrodymo, kad gyvename puikioje valstybėje, kurioje nors viskas tikrai nėra tobulai gerai, bet neabejotinai eina į gerąją pusę.

2013 m. Lietuvoje buvo mažiausiai nužudymų per visą nepriklausomybės laikotarpį.

2013 m. Lietuvoje buvo mažiausiai nužudymų per visą nepriklausomybės laikotarpį.

Lietuviai neturėtų laikyti savo valstybės blogiausia pasaulyje ar sakyti, kad viskas visose srityse nuolat eina tik blogyn. Lietuvoje nebūna taip, kad kažkas tiesiog imtų ir nužudytų 43 žmones vienu metu, kaip atsitiko Meksikoje. Tiesiog nebūna. Ir tai yra puiku.

Pernai Lietuvoje buvo mažiausiai nužudymų per visą nepriklausomybės laikotarpį. Tai rodo, kad didžiosios gaujos sutramdytos. Seniai jau praėjo laikas, kai nuolat tekdavo girdėti apie sprogdinimus gatvėse, rimtus nužudymus ir pan. Dabar didžiąją dalį sudaro vadinami buitiniai nužudymai. Jų visada kažkiek bus, kol žmonės nenustos gerti be saiko ir prisigėrę aiškintis santykius. Bet tokie nužudymai atspindi jau bendras gyvenimo lygio tendencijas, bet ne gaujų nusikalstamumo mastus, kas yra turbūt blogiau už bet ką.

Teigti, kad viskas jau tobula, būtų baisi klaida arba tiesiog melas. Bet aš manau, kad reikia žiūrėti, į kurią pusę judama. Lietuva tikrai juda į gerąją pusę. Taip, kartais ir žengdama žingsnius atgal, taip, kartais sustodama pailsėti, bet per 10 ar 20 metų įvykusio progreso nepastebėti yra neįmanoma.

O čia apie Meksiką.

Posted in Apie teisę, Viskas.

Tagged with , , , , , , , , , , , , .



Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos